Tocanita de ciuperci si cus cus

N-am mai scris de ceva vreme de reţetele gustoase pe care le-am încercat. Aşa că azi ne facem poftă cu o tocăniţă de ciuperci cu garnitură de cus-cus.tocanita de ciuperci

Am preferat ciupercile proaspete champignon. Le-am curăţat şi le-am tăiat felii. Apoi am tăiat mărunt o ceapă mai mică, am călit-o în puţin ulei (n-am lăsat-o să prindă culoare, fierea mea e fiţoasă!), am pus 2 căni de apă caldă, am adăugat oleacă de delikat şi piper şi am lăsat să dea un clocot.

După ce s-a înmuiat bine ceapa, am adăugat ciupercile, vreo 150 ml de apă caldă, am pus capacul pe oală şi au tot fiert vreo 25 de minute.

În timpul ăsta m-am ocupat de cus cus. Am tăiat mărunt o ceapă mică, am călit-o în puţin unt (merge şi ulei dar nu de măsline, nu-l suport prăjit!) după care am adăugat cus cus paste. Se găsesc la magazin, la noi costă 2 lei pachetul de 100 gr. parcă. Sunt paste cus cus de la Arnos.

Am călit puÅ£in cus cus-ul ÅŸi am turnat câte 2-3 linguri de apă, oleacă de delikat sau doar sare ÅŸi piper, în funcÅ£ie de cum vă place vouă. Torni apă pe măsură ce intră în paste. Per total se pun cam … 2 căni de 200 ml de apă caldă. Dar cu ţârâita! Când nu mai sunt tari ÅŸi s-au înmuiat boabele de cus cus, atunci e gata garnitura.

Să revenim la tocăniţa de ciuperci. Când s-au fiert ciupercile, faci un amestec din smântână, făină, un pic de apă şi zeamă din oală. Amestecul ăsta îl torni apoi în oală. Noi am mers mai departe cu experimentele culinare şi am adăugat 2 linguri de pastă de tomate peste tocăniţă care a prins un gust mai aromat şi o culoare mai închisă.

Gata! Poftă mare!

4 thoughts on “Tocanita de ciuperci si cus cus

  • miam miam… te pomeni ca ti-am facut pofta cu al meu cus cus zilele trecute…:D
    arata fain… cred ca la fel de gustos a fost papa bun

    • Dan, am facut asta acum 2 saptamani. abia acum am gasit pozele pe calculator, printre multele documente, si m-am gandit sa va fac si voua pofta daca eu salivam azi la birou 😀

  • Deci nu stiu cum se face, dar fix asta am amncat ieri si alaltaieri!
    Cu mici exceptii: nu era cus cus ci macaroane Poiatti si nu era doar tocanita de ciuperci ci tocanita de ciuperci si piept de pui 😀

    Pofta mare si tie! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.