Religia ramane materie obligatorie in scoli!

Stii care e cel mai important lucru pe care va trebui sa-l spuna orice proaspat absolvent, lucru pe care l-a invatat din scoala, de altfel?

“Doamne ajuta sa prind si eu un loc de munca!”

Pitagora? Euclid? Darwin? Einstein? N-au ei treaba cu viata noastra. Un proaspat absolvent nu va avea nevoie se stie sa foloseasca un calculator, nu va avea nevoie de cunostinte de chimie, biologie sau geografie. Nici macar istoria nu e mai importanta decat religia. Mai bine platim salariile popilor decat profesorii!

In timp ce dispar 1000 de scoli, se construiesc 200 de biserici noi! Cum vreti ca pruncii sa stie sa citeasca daca voi le inchideti scolile pentru a construi biserici?

E foarte importanta religia in liceu. Cel putin la noi in liceu a fost mai importanta decat merceologia, ba chiar mai importanta decat marketingul (de vreme ce profesorul era ceva martor al Celui de Sus si isi gasea mereu timp de predici!).

Ok, orele de religie din primii 4 ani de scoala au un rost, copilul invata sa se roage la Ingeras, crede cu tarie ca o rugaciune inainte de lucrarea de la matematica il va ajuta sa ia o nota buna. Pana cand vin rezultatele si descopera ca Doamne-Doamne a adormit in timpul lucrarii si copilul a luat nota 4. Dar ce ii poti invata nou despre religie pe acesti copii, in generala si liceu? Le predai, pentru a nu stiu cata oara, lectia Invierii Mantuitorului. Si apoi le spui pentru a 10-a oara de Ioan Botezatorul.

Mai utile ar fi orele de dirigentie (tinute de oameni specializati!) sau orele unde copiii pot invata cum sa se comporte in societate. Sau cum sa circule pe strada. Multi habar nu au ca si pietonii circula pe partea dreapta, lasand stanga pentru cei ce vin din fata.

Sau mai bine ar folosi orele de religie pentru a invata elevii cum sa se protejeze de boli. Credeti ca acele ore speciale, tinute de 2 ori pe an, de reprezentantii Procter&Gamble ajung? Credeti ca fetele afla tot ce e de aflat despre corpul lor din acele minute petrecute la inghesuiala intr-o sala de sport unde saraca reprezentanta abia mai poate respira?

Dar nu, orele de religie sunt sfante! Multumiri guvernantilor care s-au temut de blestemele si acatistele preotilor care au facut presiuni pentru reintroducerea obligativitatii religiei in scoala!

5 thoughts on “Religia ramane materie obligatorie in scoli!

 1. adriana

  super articolul dar asta este cruda realitate ce zici de scaderea salarilor dar de pensi si nu alea nesimtite sigur alea ramin neatise si de bieti someri incotro se indreapta romania?.nici dupa 20 de ani nu avem conucatori capabili sau mai bine zis hoti ce nu se mai satura de furat si acum ma inteb si te intreb ei au facut religie ca materie obligatorie la scoala? hai ceu si mai vorbim

  Reply
 2. adriana

  si am uitat ceva eu am prins acea perioada cand la scoala nu se invata religie dar am avut de la cine sa invat de doamne doame dar am ajuns la concluzia ca este bine sa faci ce face popa nu sa faci ce zice el

  Reply
 3. ghita

  nu-i super articolul … ce ai u contra Bisericii ?? … zici ca se construiesc biserici noi… ce daca se construiesc… eu zic ca se construiesc prea putine inca… tu te-ai gandit cati oameni ajuta Dumnezeu in fiecare minut,ca sa nu zic secunda !!??…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.