Sporturi extreme la Betfia

Desigur, sporturile astea pot fi catalogate extreme de cei ca mine, care petrec prea mult timp la birou: Rapel şi Tiroliană. Noi am fost la Betfia, lângă 1 mai, jud. Bihor.
A fost o zi foarte activă ÅŸi solicitantă din punct de vedere fizic însă, surpriză, mă simt mai odihnită decât atunci când lucrez o zi întreagă la birou 🙂

sporturi extreme la Betfia

Deşi echipamentul e sigur, corzile putând susţine greutăţi de probabil 100 de ori mai mari decât mine, tot n-am rezistat tentaţiei şi, înainte de a ajunge pe marginea stâncii la tiroliană, am întrebat omuleţul-instructor dacă e sigur că frânghia nu se va rupe cu mine. Asta în condiţiile în care io cântăresc 50 de kile cu tot cu ambalaj. Deh, intrasem puţin în spaimă, dar mi-a trecut atât de repede încât am fugit rapid, nerăbdătoare de alte senzaţii tari spre rapel. Oricum, băieţii de la iiihaa.ro ne-au explicat de nu ştiu câte ori că nu vom păţi nimic, că suntem în siguranţă, că nu se va rupe coarda cu nici una dintre noi etc.

Eeee, la rapel a fost punctul culminant. Văzându-mă cocoÅ£ată pe stâncă, jos ditamai cariera de piatră, teniÅŸii mei alunecând prea tare, mi-a stat oleacă inima-n piept dar mi-am revenit rapid. Mai nasol a fost când frânghia nu voia nici cum să coboare, oricât mă lăsam în ham. Again, prea puÅ£ine kilograme la pachet. Data viitoare voi purta pantaloni largi cu pietre în buzunare. 😀

lilisor pe tiroliana Lilisor la rapel

Da, aia-s io. Da, sunt albă precum brânza pe picioare şi da, am urlat ca nebuna când m-am dat pe tiroliană. Mai ales când am rămas agăţată la mijlocul coardei şi mai puţin când am aterizat (la propriu!) cu fundul pe pământ. Cu ocazia asta mi-am dat seama că am nevoie de mai multă mişcare, sunt atât de stângace şi de fricoasă încât până şi o maimuţă s-ar descurca mai bine la sporturile astea.

Of, de-ar fi mai multe zile precum cea de azi…

14 thoughts on “Sporturi extreme la Betfia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.