titic si musca

Am fost învinsă de-o muscă!

titic si muscaDe vreo săptămână încoace mă tot îmbii, prin diverse metode, să spăl odată geamurile din apartament. Sunt multe, jegoase şi pline de urme lăbuţe de pisică. Azi am reuşit să mă conving să mă apuc de treabă. Nu de alta, dar deja cumpărasem Clin pentru ferestre şi o chestie d-aia cu burete de spălat geamurile, cum aveau boschetarii în intersecţii. Doar că io nu-s boschetară şi nici n-am de gând să spăl parbrizele maşinilor.

Şi pentru că a fost o zi frumoasă, presărată cu o durere de cap dis de dimineaţă (ale naibii migrene, vin tocmai când n-ai nevoie de ele), m-am apucat să şmotruiesc ferestrele. Am spălat tot: rame, pervaze, plase anti-ţânţari, ojă de pe unghii şi mustăţile pisicii.

Cel mai urât mi-a fost de geamurile din balcon, singurele care nu-s din termopan şi-s ale naibii de înalte. Io, mică fiind, stau la etajul 4 şi trăiesc cu spaima că oricând mă pot speria de te miri ce păianjen sado-maso, mă dezechilibrez şi pic patru etaje-n gol. Nu de alta, dar vecinii de la parter s-au chinuit primăvara asta să planteze grădina cu flori şi-ar fi tare păcat de ele să fie călcate de una ca mine. Cu chiu cu vai, cu nişte vene sucite şi muşchi scrântiţi, izbutesc.

Nu mi-a luat decât vreo 2 ore toată operaţiunea de şmotruire a ferestrelor. Erau atât de curate şi luceau atât de frumos, că mi-era frică să nu le deochi. Spun „erau”, pentru că în timp ce am curăţat geamurile balconului, a intrat o muscă şi n-a mai vrut să iasă. Iar io n-am văzut musca până n-o intrat Ţiţic în scenă.

Geamurile mele curate şi lucitoare au acum urme simpatice de lăbuţe de pisică. Musca şi-a bătut joc de munca mea. Din fericire, nu cred că mai trăieşte. Bună la casa omului Ţiţic asta. E la fel de bună la prinsul muştelor precum e un malac cu ceafă groasă pentru un cămătar care are de recuperat bani.

Update:

The end!

5 thoughts on “Am fost învinsă de-o muscă!

    1. lilisor Post author

      Am plase la toate geamurile, urmează să punem şi la balcon. Adineaori a prins o albină. Era tare fericită că avea o jucărie nouă :)))

  1. Pingback: Ţiţic, musca şi iarba mâţei | Lilisor.net: blog personal feminin

  2. Pingback: Muzică pentru pisici, dar nu şi pentru Ţiţic! | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.