Cât plăteşti pentru o radiografie în Oradea?

radiografieLa începutul lunii trecute am fost la medic să-mi rezolv durerile de spate care tot apar din când în când. Am luat bilet de trimitere de la medicul de familie şi m-am dus ţintă la spitalul judeţean, la tanti doctor de la fizioterapie. Tanti m-o trimis să-mi fac radiografie, că nu putea să-mi recomande un tratament fără să ştie ce am. Corect!

Bun! Merg la radiografie cu biletul de la fizioterapie (ăla pe care scria ce tip de film la spate să-mi facă) şi cu cel de la medicul de familie. La radiografie, tanti (am avut noroc numai de femei simpatice şi amabile!) îmi zice că dacă merg din nou la medicul de familie şi cer un bilet express pentru radiografie, nu mai trebuie să plătesc 45 de lei ci doar 15 lei.

Am stat vreo 5 minute şi-am calculat. Medicul meu de familie e în celălalt capăt al oraşului. Trebuie să-mi fac programare la ea cu o zi înainte, deci pierd o zi. Asta dacă nu cumva următoarele 2 zile sunt deja planificate şi trebuie să aştept mai mult. Apoi 4 lei mă costă drumul până-n Nufărul cu tramvaiul, că n-avem maşină şi cu taxi e scump. Am preferat să plătesc cei 45 de lei, decât să mai aştept 2-3 zile până-mi făceam o amărâtă de radiografie pe care tot aş fi plătit, dar doar 15 lei.

E atâta birocraţie! De ce trebuie să dovedesc de zeci de ori că sunt asigurat? De ce trebuie să merg de la un doctor la altul pentru bilete de trimitere şi pentru o simplă radiografie lombară? E foarte aiurea să umblu de la un medic la altul, să dovedesc în 10 părţi că într-adevăr, sunt asigurată şi-mi plătesc dările la stat.

Nu e mai simplu să le arăt un card? Da, medicul de familie deja m-a trimis la specialist. Dar biletul de la specialist, împreună cu un card de asigurat, ar trebui să-mi permită să-mi fac analizele necesare fără să mai fiu nevoită să merg din nou la medicul de familie pentru un bilet de trimitere la analizele recomandate de specialist.

Dar na, poate logica mea e greşită!

foto!

1 thought on “Cât plăteÅŸti pentru o radiografie în Oradea?

  • Am doar doua cuvinte sa iti spun: 1. ROMANIA si 2. BIROCRATIE. Astea sunt motivele pentru care totul merge prost. (pe langa prostia care e genetica la romani). Eu nu mai merg la medicul de familie de ani buni. Evit pe cat posibil. E o aberatie pe care, refuz sa inteleg. De ce mai platesc la CAS daca nu am niciun beneficiu? Solutia pe care am gasit-o pentru moment e, plecarea definitiva din tara. Cred ca e un remediu destul de bun. 1. Scap de birocratie (nu sustin ca in alte tari nu exista birocratie, insa birocratia lor e mai altfel decat a noastra) 2. Scap de nesimtire 3. Daca tot platesc cel putin beneficiez de serviciile respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.