no kiss

Femeile şi pupăturile ca formă de salut

no kissAm o problemă mare cu pupăturile pe obraz, indiferent de persoana străină de la care vin. Am un cerc restrâns de persoane pe care le pup pentru că fie sunt obligată de circumstanţele sociale (diverse rude – excepţie face familia apropiată), fie pentru că sunt persoanele dragi mie şi în care am încredere.

Aşa că mereu încerc să mă feresc de pupăturile de rigoare care apar atunci când sunt în grupuri de multe femei sau la diverse evenimente. Acum, serios, câţi bărbaţi aţi văzut să vină să vă pupe pe obraz ca salut?! Eventual numai prietenii foarte apropiaţi şi indivizii care te-ar f… dar n-au curaj să ţi-o spună. 😛

Da, ştiu că e o formă de salut foarte răspândită în Europa şi ţările latine, dar asta nu înseamnă că trebuie s-o adopt şi s-o îmbrăţişez cu entuziasm, nu?

Aş putea spune că abia atunci când am ajuns să am încredere în cineva, îi permit accesul în “spaţiul personal”, pentru că şi sărutul pe obraz are un anumit nivel de intimitate. Sunt genul de om care se împrieteneşte uşor (vorbesc al naibii de mult şi râd şi mai mult), dar totuşi reuşesc să ţin oamenii la distanţă pentru că nu-mi place să fiu ca o carte deschisă.

Sigur că tu, cel/cea care-mi citeşti blogul de mult timp, vei crede să ştii totul despre mine. Însă adevărul e că las să se vadă doar o mică parte din ceea ce reprezint. În viaţa reală sunt ceva mai acidă, mai sarcastică şi mai ironică. De fapt, şi mai răutăcioasă, dar de cele mai multe ori nu-mi dau seama de asta pentru că nu prea mă gândesc la ceilalţi atunci când spun diverse lucruri. Egoismul tipic unui leu coleric, nu? (deşi cred că e pleonasm, n-am văzut lei melancolici)

Cineva-mi spunea că par foarte rece pentru că nu las să se apropie prea mult oamenii de mine. Dar de ce aş avea nevoie ca oricine să aibă acces la spaţiul meu privat? În definitiv, prietenii îi alegem în funcţie de acele idei şi trăsături comune.

Concluzia postului? Nu vă mai supăraţi pe mine când vă spun că nu-mi place să fiu pupată. Fiecare om are un anumit nivel de toleranţă, de intimitate. Don’t push it!

sursa foto

18 thoughts on “Femeile şi pupăturile ca formă de salut

 1. The Fan

  Sărutul pe obraz este o expresie a afecţiunii, deci mi se pare o formă de salut nepotrivită între cunoştinţe nu prea apropiate care ori simt aceea afecţiune, ori nu (deseori nu).
  E “awkward” când săruţi pe cineva pe obraz şi în gând îl / o trimiţi în ţările calde 😀
  PS: Să nu uităm că şi Iuda l-a trădat pe Jesus printr-un sărut pe obraz… 😀

  Reply
 2. Asztrid

  Eu cred ca pupatul intre femei e o chestie mai…feminina ca si cum e datul mainii intre barbati (desi eu rad la faze de genul asta si zic ca se tin de mana; noi femeile macar asta nu o facem :))
  Oricum, nu mi se pare deplasat ca nu iti place sa fii pupata, mai bine asa decat sa fie gestul insotit de fals…putin dar bine.

  Reply
 3. Adi Dragoș

  apropo de pupături, mi-am amintit de o chestie povestită de un profesor în liceu: undeva în Bistrița, prin ceva sate de-acolo, exista un obicei ca bărbații să se pupe pe gură (pupat, nu sărut!) când se reîntâlneau după mult timp.

  la nivel local și cu siguranță limitat la o regiune restrânsă, era considerat un gest de bun simț și nu avea nici de departe vreo conotație homosexuală.

  Reply
 4. Tomata cu scufita

  Io am o cu totul alta parere despre pupat si intimitatea asta si cred ca o sa o dezvolt pe blogu-mi, da’ o sa te contrazic un pic la partea cu barbatii care nu se inghesuie sa se pupe (nu intre ei, cu cu femeile), pentru ca majoritatea prietenilor si baietilor pe care ii cunosc si cu care ma intalnesc intamplator, ne pupam pe obraz si nu vine din partea mea initiativa. 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   Andreea, tu, asemenea surioarei mele, eşti mult mai sociabilă şi dezgheţată, dezinvoltă. E ceva ce vouă vă vine foarte natural. Io clachez când vine un prieten să mă pupe pe obraz. Nu mai ştiu unde să mă ascund să evit momentul :))

 5. Mortu`

  Buuuu lili ca nu-ti uit fata si cum te-ai tras atunci in fata la job cand am venit dupa nico :))
  huoooo 😀

  Pupatul pe obraz se “intampla” doar intre persoanele apropiate, la care tii. Deci, deduci de aici ca imi esti simpatica si nu intr-un alt mod decat din cel al unei amice tare simpatice si sincere 🙂
  eh da, faptu ca esti mandra lui sirop contribuie cam 80% :))

  Reply
 6. Pingback: Inimitabili | Teologie pentru azi

 7. Pingback: Ca să nu rămână doar draft-uri (II) | Tomata cu scufita

 8. Pingback: Russian night cu Tania Popa | Lilisor's blog

 9. Flor

  Mie îmi place, în proporţie de aprox. 80%, să mă pup pe obraji cu persoanele cunoscute şi mai apropiate. Şi adesea pupatul este însoţit de îmbrăţişări. M-am schimbat în ultimul timp, la început eram şi eu destul de rezervată în privinţa asta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.