rosii jardiniera

[foto] Recolta din jardinieră :)

Dacă în primăvară am plantat roşii, busuioc, oregano, leuştean, pătrunjel şi vreo 3 soiuri de flori, săptămâna trecută am trecut în revistă recolta de toamnă. Roşiile de vară mi-au făcut flori şi… cam atât. De fapt, mi-au ţinut ţânţarii departe de balcon toată vara. Busuiocul a fost cel mai roditor, am busuioc pentru câteva zeci de porţii de paste. Plus că toată vara am făcut roşii cu brânză, ulei de măsline şi frunze de busuioc.

flori de rosii

Roşiile de toamnă, în schimb, cherry, au fost tare dulci şi gustoase. Aşa cum trebuie să fie toate roşiile cherry! Nu doar că miroseau divin, ca produsele din grădina bunicii, dar erau suculente şi aveau aroma aia de roşii de la ţară. Mai plantez, chit că roadele de anul ăsta au fost în număr vreo 10 bucăţi delicioase.

rosii jardiniera

Despre pătrunjel, leuştean şi oregano, numai de bine. După ce-am strâns recolta, am sădit altele în jardinieră, să mă bucur toată iarna de frunze proaspete. Supa de pui n-are gust fără frunze de pătrunjel!

oregano

Mi-am făcut un obicei din a uda florile dimineaţa, în timp ce aştept după cafea. E chiar relaxant!

recolta rosii

Alături de gătit şi puzzle, mini-grădinăritul ăsta se numără printre hobby-urile de zi cu zi. Zilele astea caut un loc unde să pun jardinierele cu roşii, să am şi peste iarnă. Dacă se fac, fireşte!

Ce gospodină plictisitoare pot fi uneori!

poze făcute cu un Canon 400D cu obiectiv 50mm f1.8

3 thoughts on “[foto] Recolta din jardinieră :)

  1. Pingback: 16 noiembrie 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.