de pe balta

La Balta Moţului în Hidişelul de Jos, jud. Bihor

Spuneam în postul trecut că a fost tare bine la Balta Moţului din Hidişelul de Jos din Bihor. Ne-am ghiftuit cu un bograci delicios (bogracs e termenul corect, dar l-am românizat) şi-apoi ne-am bălăcit în apa rece din piscină sau am dormit în cabană, după caz. Ne-am adus de acasă ustensile pt gătit şi ingrediente. La fiecare cabană există apă curentă, un grătar şi-un ceaun, plus lemne. Frumos, n-am ce zice. La fiecare 2 căbănuţe există câte un tomberon mare, să strângi după ce te-ai ghiftuit.

La piscină mi-au plăcut şezlongurile, erau din acelea care aveau şi suport deasupra capului să nu te bată soarele-n cap. Foarte util, mai ales că stând aproape de piscină, soarele arde îngrozitor. O insolaţie-mi mai lipsea, mai ales că m-am ars oleacă pe spate după ce-am adormit pe şezlong. Chit că m-am tot dat cu cremă cu FP 30.

Bălţile sunt pline de peşti, mai ales de puiet. Nu ştiu tarifele, întrucât noi ne-am dus pentru bograci, nu pentru peşte. Din câte am înţeles, complexul nu e deschis de mult timp, însă deja e plin de lume sâmbăta şi duminica.

Dacă ieşi din zona căbănuţelor, poţi călări prin pădure. 25 lei/ora de călărie. Sunt 7 cai, unul mai frumos decât celălalt.

Mai multe poze, făcute cu aparatul foto (da, pe prunc l-am măzgălit cu intenţie, nu de alta dar e minor şi nu e frumos să-i arăt faţa pe internet, mai ales că nu am cerut acordul nimănui)

13 thoughts on “La Balta Moţului în Hidişelul de Jos, jud. Bihor

  1. lilisor Post author

   Am scris în postul anterior că o căbănuţă simplă costă 35 de lei. Una dublă e 50, intrarea la piscină e 10 lei. N-am nr., google it.

 1. STROPINEL

  Patronul se ocupa de tot acolo si este tot timpu acolo si este un om deosebit. Asa ca va astept si pe voi acolo poate ne adunam toti la un gratar data viitoare si daca vreti sa mergeti acolo eu am sa va las aici numarul de telefon pentru rezervari de acolo deoarece la cabanute este full in weekend si tre sa faci o rezervare ca sa ai loc. Persoana de contact este Ovidiu Raita: 0745586354.

  Pentru cei care nu stiu cum sa ajunga acolo am sa va explic, mergeti spre hidisel si uitativa dupa un Indicator cu Biserica Monument care este pe partea stanga daca veniti de la oradea, mergeti dupa acel indicator si cand ajungeti la biserica monument faceti dreapta pe langa ea pe un drum asfaltat si la 200 metri o sa vedeti balta unde este si parcare.

  P.S. – La fiecare cabanuta aveti gratar, ceaun, lemne, apa curgatoare si curent.

  Reply
  1. Dezamagit

   Da e ff frumos,dar in aceasi timp si neserios.FF NESERIOS,dupa 3 zile de dus ca zaharelu pt o rezervare la o cabana imi zice ca deja lea dat pe toate !!!Mentionez ca inainte cu 4 zile am fost personal acolo pt am`i rezerva ….“suna`ma maine sa te trec pe caiet “
   si eu ca prostu am stat si am rabdat `binenteles am pierdut` si acele locuri unde mai aveam posibilitate de a merge pe weekend. Multumesc ca ma facut un weekend de minune !
   Atentie mare cu rezervarile

 2. Pingback: Pozele făcute la beţie | Lilisor.net: blog personal feminin

 3. ALINA

  Am fost in acest weekend acolo mi-a placut foarte mult,totul la surpelativ. Un om de omenie.Cazarea la cabanute este de 70 ron cea dubla , cea simpla 35 ron, la fiecare casuta , gratar , ceaun pentru bograci, piscina 10 lei/ zi, balta de pescuit.Nu am crezut ca poate fi asa de minunat si aproape de Oradea.

  Reply
  1. elena

   Buna,
   ma ajutati cu un nr. de tel.am gasit ceva pe facebook dar nu raspunde nimeni.

 4. Andreea

  am sunat la nr de pe facebook si este greseala, raspunde o doamna, dar nu suni la balta motului.noi am vrea sa mergem dar nu putem pleca fara o rezervare ca suntem din hunedoara si mai avem si un copil de 4 luni. ne ajuta cineva cu un nr de tel?

  Reply
  1. lilisor Post author

   Andreea, le-am trimis un mesaj pe Facebook cu al tău comentariu. Dacă-mi răspund, îți trimit mail pe adresa pe care ai lăsat-o la comentariu.

 5. Adana

  Acum m-am intors de la Balta Motului, intr-adevar locul este minunat iar peisajul este de vis. Am facut rezervarea telefonic inainte cu 2 zile sa plecam si cand am ajuns acolo surpriza … rezervarea nu era notata nicaieri, norocul nostru a fost ca s-a eliberat o casuta si asa nu a trebuit sa ne intoarcem acasa. La piscina intrarea este 15 lei si apa este rece (se incalzeste doar de la soare). Si un maaaaare minus este faptul ca toaleta este destul de departe de casute. La fiecare casuta este un foisor, un gratar si apa curenta; lemne nu sunt trebuie sa va duceti voi. In apropierea casutelor puteti calarii, o ora costa 25 de lei si va recomand, este minunat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.