Cum să NU vopsești ouă de Paște

Anul trecut am fiert ouăle în multe coji de ceapă roșie și albă. Au ieșit maronii, dar drăguțe, colorate uniform.

Anul ăsta am vrut să obțin ouă roșii. Am ales 10 cele mai frumoase ouă, le-am spălat bine cât să dispară ștampila cu termenul de valabilitate și le-am pus la fiert la foc mic într-o oală cu zeamă și pulpă de sfeclă roșie de la borcan.

După vreo jumătate de oră, adică după ce-am observat că nu prind culoare, m-am enervat și am pus niște coji de ceapă albă și boia. După încă vreo 15 minute am pus niște fulgi de chili. Dungile și zgârieturile au apărut de la bucățile de sfeclă care fierbeau printre ouă. Tot n-a ieșit culoarea pe care o voiam!

N-am fost inspirată să cumpăr o bucată de sfeclă crudă, s-o curăț de coajă și s-o pun la fiert cu ouăle. Poate ar fi ieșit o culoare mult mai frumoasă decât cea pe care o vezi în imaginea de mai jos.

Anul viitor voi ști să nu mai folosesc sfeclă de la borcan!

Ah, da, era să uit: să nu faceți excese culinare și nici alcoolice. Că-i păcat să dați la rațe bunătate de mâncare!

oua de paste poza fara bliÈ›

oua de paste poza cu bliÈ›

14 thoughts on “Cum să NU vopseÈ™ti ouă de PaÈ™te

  • Nu ies nici cu sflecla cruda, am incercat noi.

    Am auzit de la cineva ca ar merge: Doar coaja de ceapa rosie sau floarea de bujor pentru culoarea rosie, secara cruda de primavara, izma sau frunza de mesteacan pentru culoarea verde, coaja de mar sau galbenele pentru culoarea galbena si frunza de nuc pentru culoarea cafenie.

    @Bogdan De ce sa folosim chimicale cand avem lucruri naturale?

  • Indiferent cum ies oule vopsite Totul ca ai avut vointa si te-ai straduit sa faci , De aici denota ca esti o fata gospodina si-ti place sa faci, Acum eu pot sa va spun …,,Hristos a Inviat ! Un moldovean , …voi ciocniti oule ?

    • Adevărat a ÃŽnviat! Da, am ciocnit de dimineață. E un fel de tradiÈ›ie: în primele 2 dimineÈ›i de PaÈ™ti ciocnim câte un ou È™i-l mâncăm cu slănină, brânză, roÈ™ii È™i ceva È™uncă. Amintiri din copilărie 🙂

  • @Bogdan Pater De ce sa folosesti vopsea de masina cand poti folosi lucruri naturale in vopsirea oualor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.