Despre oameni și melci

Copilărind în anii ’90 È™i având un tată care nu rata vreodată buletinul de È™tiri de la 7 seara am auzit aproape seară de seară despre economie, fabrici care-È™i închid porÈ›ile, privatizări, afaceri noi È™i lista poate continua. Sunt sigură că È™i tu ai avut un vecin sau o cunoÈ™tință care într-o zi s-a trezit cu o idee, a făcut tot ce-a putut ca s-o pună-n practică È™i azi e un om înstărit. Nu-i bogătaÈ™, dar e un om căruia îi merge bine È™i nu rabdă de foame.

ÃŽntr-o vreme erau la modă crescătoriile de prepeliÈ›e, de struÈ›i È™i  fermele de … melci. S-au făcut articole È™i reportaje despre cum micuÈ›a moluscă ne poate scoate din sărăcie. CondiÈ›ia fiind să reuÈ™eÈ™ti să È›ii melcii în È›arc. Că, deÈ™i ei par mici, neajutoraÈ›i È™i foarte înceÈ›i, adevărul e că melcii-s iuÈ›i. Și dispar rapid din perimetru.

Dacă te-ai uitat urât la melc, se oftică și pleacă-n altă fermă! Te simte melcul, simte dacă ești om bun sau om rău. Dacă-i lași impresia că salata pe care i-ai adus-o e pentru a-l îngrășa, intră în greva foamei. Cu un melc trebuie să te porți cu mănuși, de parcă ar avea cochilia aurită.

ÃŽn 14 septembrie va avea loc premiera filmului românesc „Despre oameni È™i melci”, o producÈ›ie despre ideea năstruÈ™nică a unor angajaÈ›i de la o uzină de a-È™i păstra locurile de muncă după ce investitorul care cumpără fabrica decide s-o transforme într-o fermă de melci. Fiind vorba de-o comedie, mă intrigă ideea de film amuzant cu … melci. AÈ™a că-s tare curioasă.

Avanpremiera filmului va avea loc  în 13 septembrie, de la ora 19.00, la Hollywood Multiplex în Lotus

Premiera nationala este programată pentru 14 septembrie la Hollywood Multiplex din Lotus și la Cortina Digiplex din Oradea Shopping City.

Dacă vrei să vezi filmul în Oradea, poți câștiga invitații pe blogurile lui Laurențiu, Ioana, Cipri și Muzicădevest.

1 thought on “Despre oameni È™i melci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.