Despre oameni și melci

Copilărind în anii ’90 și având un tată care nu rata vreodată buletinul de știri de la 7 seara am auzit aproape seară de seară despre economie, fabrici care-și închid porțile, privatizări, afaceri noi și lista poate continua. Sunt sigură că și tu ai avut un vecin sau o cunoștință care într-o zi s-a trezit cu o idee, a făcut tot ce-a putut ca s-o pună-n practică și azi e un om înstărit. Nu-i bogătaș, dar e un om căruia îi merge bine și nu rabdă de foame.

Într-o vreme erau la modă crescătoriile de prepelițe, de struți și  fermele de … melci. S-au făcut articole și reportaje despre cum micuța moluscă ne poate scoate din sărăcie. Condiția fiind să reușești să ții melcii în țarc. Că, deși ei par mici, neajutorați și foarte înceți, adevărul e că melcii-s iuți. Și dispar rapid din perimetru.

Dacă te-ai uitat urât la melc, se oftică și pleacă-n altă fermă! Te simte melcul, simte dacă ești om bun sau om rău. Dacă-i lași impresia că salata pe care i-ai adus-o e pentru a-l îngrășa, intră în greva foamei. Cu un melc trebuie să te porți cu mănuși, de parcă ar avea cochilia aurită.

În 14 septembrie va avea loc premiera filmului românesc „Despre oameni și melci”, o producție despre ideea năstrușnică a unor angajați de la o uzină de a-și păstra locurile de muncă după ce investitorul care cumpără fabrica decide s-o transforme într-o fermă de melci. Fiind vorba de-o comedie, mă intrigă ideea de film amuzant cu … melci. Așa că-s tare curioasă.

Avanpremiera filmului va avea loc  în 13 septembrie, de la ora 19.00, la Hollywood Multiplex în Lotus

Premiera nationala este programată pentru 14 septembrie la Hollywood Multiplex din Lotus și la Cortina Digiplex din Oradea Shopping City.

Dacă vrei să vezi filmul în Oradea, poți câștiga invitații pe blogurile lui Laurențiu, Ioana, Cipri și Muzicădevest.

1 thought on “Despre oameni și melci

  1. Pingback: Minte-mă frumos, 2012 | Lilisor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.