Feminismul și pilozitatea corporală

Body hair is everywhere! At least it will be soon. In the two years since I stopped shaving, we have seen a feminist movement build and, frankly, mock the idea that it isn’t needed any more. Women today are told to be afraid of our legs and feel guilty for eating on the way to work, to hate our vaginas and our skin colour at the same time, and are even made to deal with anti-abortion protests outside of clinics because the men with power choose to regulate women’s bodies instead of the climate or, erm, the banks. We have voices. We have bodies too, and body hair is fast becoming our war paint. de aici

Io încă sunt puțin în șoc după ce-am citit articolul! Practic autoarea reduce feminismul la … pilozitatea corporală a femeii! De parcă ne epilăm pentru a respecta niște norme stupide impuse de bărbați. Nu știu de voi, dar io credeam că ne epilăm din motive de igienă, că-i mai simplu și mai ușor să te îngrijești dacă n-ai ditamai „tufa” la subraț.

My 2 cents!

5 thoughts on “Feminismul și pilozitatea corporală

 1. dojo

  Bun, unii fumeaza chestii serioase, de aici rezulta si unele idei din articol. Io mi-s total ‘nefeminina’ sa zic asa, dar nu suport sa am par. asa ca is mereu in lupta cu el, peste tot, chiar daca ‘soarele’, mai de moda veche, nu se supara nici daca mai da de vreun ‘boschet’. Imi place sa fiu ‘curata’ complet, pentru ca imi da o senzatie misto sa nu fiu ca o maimuta.

  Reply
 2. smu

  Da, ca doar femeile isi indeparteaza parul de pe corp. Fata nu e corp, iar barbatii indeparteaza parul de pe ea zilnic de plictiseala.

  Reply
 3. rose

  Eu credeam ca din motive estetice in primul rand. Ca parul de pe picioare nu vad de ce ar fi neaparat neigienic, da asta nu inseamna ca ne apucam sa-l lasam pana creste de cativa cm… Parerea mea 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   E și igienic, dacă e să ne calculăm cât praf adunăm pe picioare zi de zi, vara, când ieșim în fuste și-n rochii. Că orașele noastre-s cam pline de praf. Mai ușor cureți pielea fără păr, chiar și cu un șervețel umed, decât picioarele pline de păr.
   Dar sigur că mai ales dpdv estetic e deranjant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.