… se destramă prietenii din cauza politicii, se dezbat subiecte grele, se scriu sute È™i mii de rânduri de texte, unele argumentate, altele pur propagandistice. Și tare mi-e că rezultatele (ne) vor dezamăgi. Că omul care va vota, tot de la televizor se va informa! Sau de la biserică, pentru că „aÈ™a e cum spune părinteleâ€!
Dilema Veche nu-i accesibilă omului de rând, mai ales că-n multe locuri nu ai de unde să cumperi un ziar. Zilele trecute s-a treierat grâul, urmează secara. Cine are vreme de citit ziarul când munca te dă afară din casă? Roșiile trebuie udate, pipearca (ardei pt cei care nu sunteți din Banat) se usucă dacă nu are apă și dimineața și seara. Cineva trebuie să dea de mâncare la porci, să adape vaca și să strângă păsările în cotețe. Mai trebuie măturată curtea și spațiul din fața casei, trebuie pregătită mâncarea pentru a doua zi și pus aluatul de pita la dospit.
Imediat vine sezonul prunelor, de îndată ce cad pe jos trebuie culese rapid pentru țuică/pălincă. Cine are vreme de „toc șouri†la televizor? Lasă, ne spune „Domnul Dan†ce trebuie să facem, că el e toată ziua cu politicienii, știe el mai bine decât noi toți cum stă treaba cu politica.
În mediul online nu simți presiunea televiziunilor și nici isteriile prezentatorilor plini de zel. În online poți citi, în liniștea camerei tale, păreri pro și contra, ai acces la informații din trecut și apoi ai vreme să-ți formezi o opinie. Paradoxal, în online timpul se scurge parcă mai încet decât la televizor. Pentru că lipsește vocea exasperantă a prezentatorului care cere să fie ascultat, cere să-i fie validate opiniile de către invitații din platou.
În online ai timp să-ți formezi o opinie. Dacă nu citești comentariile postacilor analfabeți!
Sau poate mi se pare …