claxon bicicleta

La pedalat prin Oradea

Am pedalat din greu azi, mă mir că nu m-am ales cu o febră musculară. Laurențiu vrea să-mi testeze rezistența fizică și să mă convingă să urc și să cobor dealul Paleu. Io tot îi spun că acolo nu-i de mine, că-s femeie fricoasă, el nu și nu, că-i musai să urc pe Paleu! Până atunci ne antrenăm pe dealurile mici orădene.

Dacă mergi pe strada Teodor Nes (aia care dă din bld. Ștefan cel Mare, trece pe lângă blocurile ANL), treci de podul peste calea ferată ș-apoi ții drumul drept pe str. Izvorului, ajungi în niște zone interesante fără câini maidanezi și fără mașini care merg bară la bară. Am descoperit străzile Cireșilor și Piersicilor. Ce denumiri interesante au având în vedere că-s încărcate de vile și de viluțe. Pesemne pe aici trăiește lumea bună a orașului?

claxon bicicleta

Strada Piersicilor e neasfaltată, așa că am evitat-o. Adică așa am văzut-o când am ajuns la intersecția Izvorului cu Piersicilor. Poate-i doar porțiunea aia fără asfalt.

Când am văzut cât de greu a fost la urcat (m-a depășit un cal ce trăgea o căruță!!!), m-am gândit că poate n-ar fi bine să cobor pe bicicletă, că-s  începătoare. M-am temut că nu voi putea controla bicicleta (e doar a 4-a zi de când o folosesc, după mulți ani de stat pe tușă) și că voi pica. N-am căzut. Nici măcar pe porțiunile de pietriș nu am avut probleme în a controla țoacla. Frâne bune Neuzer are! :)))

caruta trasa de cal. 3 nr inmatriculare

Am mai urcat și pe str. Piatra Craiului, apoi pe Atacului și-am coborât ușor, învățând să iau curbele cât mai bine. Da, știu, sunt prea precaută. Grijă s-aveți la coborârea de pe Piatra Craiului spre str. Codrilor, e o curbă, cu vizibilitate redusă, în pantă.

Se circulă bine cu bicicleta și prin oraș pe str. Nicolae Jiga (deși aici e mai bine să ridici fundul de pe șa la fiecare câțiva metri, trotuarul larg e plin de crăpături și șanțuri), pe străduțele lăturalnice din Rogerius, pe pista de pe malul Crișului sau prin parcările de pe mal, dacă circuli în timpul zilei, când oamenii-s la serviciu. Și prin parcuri, dar astea-s pline de prunci și de bătrâni care ies la soare. Așa că trebuie să fii foarte atent(ă) la cei din jur!

poza bicicleta neuzer mistral 18 lady

4 thoughts on “La pedalat prin Oradea

  1. Pingback: După 2 luni de biciclit | Lilisor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.