Să protestăm, zic, c-așa face toată lumea!

De la proteste adunate:

„- De ce-ai ieșit pe stradă?

– Nu È™tiu, aÈ™a au făcut toÈ›i prietenii mei. Am auzit că se iese în stradă È™i-am ieÈ™it È™i eu cu ei.”

„- De ce sunteți nemulțumit?

– Nu vedeÈ›i cum ne fură? Copiii noÈ™tri n-au locuri de muncă, toÈ›i oamenii deÈ™tepÈ›i pleacă din È›ară, s-au tăiat salariile È™i pensiile, a crescut taxa auto. HoÈ›ii, ne jupoaie de bani! Trăim din ce în ce mai rău.

– Și ce speraÈ›i să obÈ›ineÈ›i dacă aÈ›i ieÈ™it în stradă?

– Să pice guvernul! Să scăpăm de Băsescu È™i de câinele lui, Boc.

– Și credeÈ›i că va fi mai bine, se vor mări pensiile È™i salariile?

– Nu È™tiu, dar m-am săturat de hoÈ›ii ăștia de la guvernare!”

„- Pentru ce protestați?

– Pentru căderea hoÈ›ului de Băsescu, a lu’ Udrea È™i Boc, nemernicii ăștia. Ne-au distrus vieÈ›ile, de când au venit ei la guvernare, au distrus totul. N-au făcut nimic pentru È›ară. DEMISIA!! Să-È™i dea DEMISIA!

– Bine, să zicem că pleacă Băsescu È™i pică guvernul ăsta. Pe cine punem în loc?

– Nu È™tiu, că nu io-s ăla care e acolo, la Parlament. Să punem pe alÈ›ii care-s mai buni. Poate pe Ponta sau pe Antonescu. Pe oricine altcineva care poate face ceva. Ne-am săturat de hoÈ›ii de Băsescu È™i de Boc, huoooo! Nu eu decid cine vine în loc.”

*******************************

Asta spun oamenii care-au ieșit în stradă. Uită-te la interviurile ad-hoc, uită-te pe orice forum sau ziar online. Să plece Băsescu pentru că nu-l mai vrem, se strigă în cor. Considerăm că avem puterea de a forța o guvernare să renunțe, dar nu avem puterea de a propune pe altcineva. Nu avem o alternativă. Știm doar că vrem altceva. Pe altcineva. Un conducător care să facă totul bine peste noapte, să mărească salariile, pensiile și să scadă impozitele. Și să elimine taxa auto. Și să dea locuri de muncă populației, care e ea. Și să dea înapoi banii revoluționarilor. Din senin, românii nu mai au problema parlamentarilor care votează cu 2 mâini și dorm în plen. Dintr-o dată singurii vinovați sunt Băsescu, Boc și Udrea.

De fapt, vrem să plece Băsescu, dar nu ne asumăm responsabilitatea pentru o viitoare guvernare. Pentru ca peste alți 2-3-5 ani să ieșim din nou în stradă să urlăm: „Jos X-ulescu! Huooo, hoții!”.

Neștiința asta naște monștri. Neștiind pe cine susținem, lăsăm loc speculanților să ajungă la putere. În învălmășeala creată e de-ajuns să se evidențieze un oportunist și istoria se repetă. Proteste să fie, dar să le știm și scopurile!

Așa-i în tenis!

4 thoughts on “Să protestăm, zic, c-aÈ™a face toată lumea!

  • CU TAXA AUTO SA O FACA FIX CA LA BULGARI SA SE INSCRIE ORICE MASINA INDIFERENT DE VECHIMEA EI SI NORMA DE POLUARE DAR SA CORESPUNDA DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC CIT SI ESTETIC SA POATA TRAI SI SARACUL SI BOGATUL IN TARA ASTA ,FRATILOR, IAM FACUT BOGATI PE BULGARI CU TAXA AUTO SI TOTI DORIM ACELASI LUCRU SA SE FACA O TAXA DE POLUARE ANUALA IN FUNCTIE DE CAP CILINDRICA SI NORMA DE POLUARE DAR SA FIE USOR ACCESIBILA PENTRU TOTI DETINATORI DE AUTOTURISME GUVERNANTI NOSTRI NU A PUTUT SA FACA ACEST LUCRU CA LA BULGARI RUSINE SA LE FIE SI JOS GUVERNU CU BASE SI PITICU.

  • Daca baga putin frica in Basescu si in ceillalti alesi ai popurului tot e bine ,cand se mai gandesc sa puna un pret pe viata unei persoane sa se gandesc de doua ori,romanii nu dorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.