Taxi aerian în Bihor

Știu, titlul v-a atras atenția. Dar are legătură cu articolul și nici nu v-am atras cu „click aici”, „vezi aici”, „like&share”, practici atât de populare în presă.

Informația e cât se poate de adevărată: în Kings Land, Ineu, există servicii de taxi aerian pentru vacanțe la mare. Că-i marea românească ori marea Adriatică, piloții te duc unde vrei. Ai bani, vrei să mergi la mare, dar n-ai răbdare să traversezi țara pe șosea? Cu 250 euro/oră ai ajuns la Marea Neagră. Drumul durează cam 2 ore și jumătate, iar în avionul ușor intră 3 oameni pe lângă pilot.

Și dacă tot suntem la capitolul sporturi aeriene, în Ineu se poate sări cu parașuta în ultimul sfârșit de săptămână al fiecărei luni. În tandem, firește. Pentru cei cu bani există cursuri de pilotaj cu 3-4 ore de teorie și apoi practică-n zbor. Oricine poate fi pilot pentru o zi, pilotând un avion cu dublă comandă.

N-am mai fost de anul trecut la Ineu, când am mers cu bicicletele, însă ieri am văzut îmbunătățiri considerabile. Jilțul aurit a dispărut (ce bine!), și au apărut statui inedite realizate de artiști din Cehia.

Iar frizienii, ah, frizienii sunt cel mai bun motiv pentru a vizita măcar o dată centrul de agrement. Maria Tereza, o iapă frumoasă și docilă, s-a lăsat mângâiată și fotografiată, iar lipițanul românesc cere atenție precum un prunc răsfățat.

Un aspect foarte interesant la Kings Land e că aici am văzut mai multe coșuri de gunoi decât în unele zone din Oradea. Vezi poza de mai jos pentru o dovadă. Banca și coșul de gunoi.

Pozele sunt prelucrate cu filtru Agfa în PhotoScape, încercând să ofer acel suflu vechi, cum erau și fotografiile pe film odinioară. Îmi place ideea de a readuce în prim plan obiective și obiceiuri vechi, acele detalii care mi(ne)-au făcut copilăria mai frumoasă.

cai frizieni kingsland ineu

Kings Land din Ineu a fost prima destinație din excursia organizată de EuroMaidec Touring pentru presă și blogări. Scopul excursiei e evidențierea câtorva obiective turistice din Bihor care merită vizitate. Spre exemplu, de primăvara și până toamna stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai sunt pline ochi de turiști, iar între sesiunile de tratament nu ai ce face. Dacă nu ești genul de persoană care stă la soare ca mâța, te plictisești după 2-3 plimbări prin stațiune.

Să stai la terasă? Să mănânci vată pe băț lângă bazinul cu nuferi, minunându-te de țestoasele care cerșesc mâncare? Să petreci în discoteci? Mă rog, eu nu mi-aș petrece vacanța pe șezlonguri, ci aș căuta să văd cât mai multe obiective turistice, că tot sunt aproape. Așa că excursiile organizate în diverse locuri turistice bihorene sunt binevenite.

Vă povestesc mai încolo despre peștera Meziad și o pensiune bio din Remetea.

teren golf ineu

Păcat, totuși, că șoselele județene sunt vraiște. 

7 thoughts on “Taxi aerian în Bihor

 • Iti multumim pentru ca ai fost alaturi de noi. Ne dorim sa aducem cat mai multi turisti in Bihor pentru ca sunt multe destinatii care ar trebui promovate si mestesuguri care risca sa fie date uitarii. Ne bucuram cand vedem un om pasionat de calatorii.

  Se spune ca avutia calatorului este povestea cu care se intoarce acasa.
  Speram ca ti-am putut oferi cateva amintiri frumoase in aceasta excursie prin judetul Bihor 🙂

  • Cu ocazia asta am descoperit locuri unde putem să ne cazăm cu bicicletele dacă ne-om mobiliza într-un tur bihorean. AÈ™a că, merci 🙂

 • stai asa. deci daca vreau sa merg pana in Grecia, pot inchiria un avion de la ei? 250 de euro e per avion sau per persoana? do tell more…

  • Da, se poate închiria avionul, doar că la ieÈ™irea din È›ară se mai adaugă vreo 50 de euro taxe pentru că nu suntem în spaÈ›iul Schengen È™i trebuie plătite acele taxe de vamă. ÃŽn È›ară zborul e direct fără escală, în afară e musai cu escală.
   Cred că-i pe oră per avion, nu per persoană, din câte am înțeles de la persoana care ne-a prezentat serviciile. Dar mult mai sigur e să-i întrebi direct. 0726,214,792 e numărul de la Aeroclub Blu Fly, care activează acolo. Sau 0747,600,700 de la Kings Land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.