radio

Radio

Mi-e destul de greu să înțeleg de ce oamenii țin morțiș să aibă un televizor și televiziune prin cablu. În primul apartament în care am locuit în Oradea nu am avut televizor, așa că mi-am cumpărat un aparat de radio, pentru a afla ce se mai întâmplă prin țară și prin lume. L-am ales pentru că mi-a plăcut cum arată, desigur. Nu știu și nu mă interesează ce caracteristici tehnice trebuie să aibă un aparat de radio.

Îl am de 8 ani. Cred că a fost primul echipament pe care mi l-am cumpărat singură, din salariu, după ce m-am mutat de acasă.

radio

Cu o excepție, în toate apartamentele unde-am mai locuit în Oradea am cerut să fie deconectat cablul pt TV, abonamentul RDS constând doar în internet, pachetul de bază. Nu văd rostul în a plăti pentru un serviciu de care nu am nevoie. Pe același principiu nu înțeleg de ce companiile de telefonie mobilă oferă mii de minute (inutile pentru mine, vorbesc maximum 200 de minute pe lună) și un pachet atât de mic de trafic de date. Deh, generația Y …

Cât despre televiziuni și programe TV, mi-e dor de reclame, că unele sunt atât de stupide, încât n-ai cum să nu râzi. Și de Discovery. Dar am descoperit documentare BBC pe youtube și-s suficiente momentan.

Ce fac toată ziua dacă n-am un televizor? Citesc, ascult cărți în timp ce croșetez sau fugăresc mâța prin casă. Mi-ar plăcea să am posibilitatea de a urmări emisiunile Discovery online, pe baza unui abonament.

workaholic

În ultima perioadă am ascultat vreo 3 zile EuropaFm. Las radioul pornit pentru a-i ține de urât mâței când nu-s acasă. Dar nu cred că rezist să mai ascult vreun post de radio comercial. Aceleași melodii, textele parcă-s făcute în același stil cu glume de autobază, parcă și vocile-s pe același calapod. Înnebunesc. Așa că voi rămâne tot la Radio România Cultural sau Actualități, ce ascultam și-n urmă cu 3-4 ani.

În altă ordine de idei, Mitsi e o ticăloasă mică. Dacă n-o las să se alinte lângă mine dimineața, tropăie prin casă, alergându-și cele mai zgomotoase jucării. Cu toate astea, tot mi-e tare dragă.

pisica-ticaloasa

4 thoughts on “Radio

 1. Yamasha

  Cred ca depinde de la persoana la persoana. Eu ma uit la tV la munca, insa acasa rar, foarte rar… poate o data pe luna. In rest, doar webTV. Legat de telefonie la fel… Oricum, de ceva timp am nelimitat de la RDS, mi se pare incredibil, nu mai stau sa verific daca mai am minute, daca pot sa vorbesc cu x sau y…

  Reply
  1. lilisor Post author

   Cred că portarea în RDS va fi următorul pas pentru mine. Dar rămâne să mai analizez puțin situația, am auzit păreri pro și contra și mă cam ține pe loc ideea că s-ar putea să n-am semnal în oraș.

 2. Diana

  Buna Lili vream sa te intreb ce mancare ii mai dai pisicutei . Vetul mi-a trecut motanul pe dieta de diabetici ( e dependent de insulina ) de la hill’s dar dupa ce ca e din dracu stie ce maruntaie si are si cereale care nu-s recomandate diabeticilor . Saracul de el a inceput sa manance tot ce prinde prin casa si nu ma refer la mancare aici , moare de foame cu mancarea lui de 20 de lei pe saptamana ” super premiu ” . Ce mi-ai recomanda , ii mai dai Leonardo ?

  Reply
  1. lilisor Post author

   Hello Diana,
   TheMitsi mănâncă acum Royal Canin indoor cat, am găsit o promoție pe emag și am cumpărat un sac de 4kg. Îi ajunge vreo 2 luni. Leonardo nu i-am mai dat pt că n-am mai ajuns la Zoomania, de unde cumpăr de obicei, că-i proaspătă. Dar cum se termină sacul ăsta, tot la Leonardo voi ajunge. Din câte știu, Leonardo are și gamă pt pisici cu diabet.
   Acum vreo 3 luni m-a speriat oleacă: făcea pișu cu sânge. Veterinarul a verificat-o, n-are nimic, e sănătoasă, are blana fină, ochii limpezi, gingiile rozalii. Se joacă, miorlăie, mănâncă bine, bea apă multă. Am observat că făcea pișu cu sânge de fiecare dată când îi dădeam câte un plic de hrană umedă. Așa că am renunțat complet la a-i mai da plicuri ori conserve. Și nu mai găsesc nisipul roșu în litieră. Așadar, grijă la plicurile cu mâncare umedă. 🙂
   Mai poți încerca Sanabelle și Sechir, dacă găsești. Ar trebui să fie și pt diabetici. Dacă nu găsești în petshop, caută online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.