Citeam un articol și inevitabil mi-au atras atenția reclamele scârboase de sub articol. Abia apoi am văzut reclama cu puța mică, din dreapta articolului.
Cine dă click pe astfel de reclame? Serios, ce te-ar motiva, în afară de o curiozitate profesională, să dai vezi unde te duce dacă intri pe „Ai un penis mic?”(câh, iar o să am rezultate porcoase-n analytics la termenii căutați …).
La fel și cu reclamele cu imagini scârboase. Ce te-ar convinge să intri pe asemenea reclame? Că eu am închis pagina de îndată ce-am terminat de citit articolul, pentru mine-s grețoase pozele alea.
Dar cel mai mult m-ar interesa să știu cât e CTR-ul pentru asemenea reclame. Bine, și „influence”, că tot e la modă. 😀
Din seria #măconfesezlatinepeblog, eu recunosc că uneori mă abțin cu greu să nu dau click pe pinurile în care sunt redate vizual tot felul de remedii spectaculoase care fac punctele negre să dispară ca prin minune. :)))) Deci bănuiesc că s-ar putea să aibă efect și reclamele de acest tip, pentru o anumită categorie de public.
Mai ales că oamenii nu știu de retargeting și nu-și dau seama că s-ar putea ca scârboșeniile să-i urmărească după ce au dat click. :)) Au senzația că e un click anonim, nobody will ever find out și-s curioși… 😛
eu nu intru.. claar! 😀
Multa lume intra pe astfel de reclame, au chiar un succes formidabil. Toate campaniile astea in genul “ce retarzi ar da click” sunt cele mai “profitabile”. E cam ca si in presa, cine naiba mai da click pe “senzational”? Trist, dar majoritatea!
Sunt multi care apasa click din greseala ,multi din curiozitate , cert e ca sunt destui. Noi , de exemplu stim ca nu se intampla nimic bun dand click pe ”scarboseniile” alea , dar sunt care nu stiu si apasa ”asa sa vada ce se intampla” .