Filme românești: Domestic 2013

În ultimul an am mers la cinema la aproape toate filmele românești care au fost proiectate în Oradea. Mi-era ciudă pe mine că merg la cinema la toate prostiile americane, blockbuster-e și popcorn movies, însă ratez tocmai proiecțiile românești (de ex. Morgen). Bune, rele, ușurele sau banale, filmele românești au scăpat de influențele nicolesciene și unele sunt chiar interesante.

Mi-a plăcut „După dealuri” chit că știam povestea (cine nu știe de Tanacu?!), mi-a plăcut și Poziția Copilului. E un film pe care orice mamă trebuie să-l vadă. Orice femeie prea posesivă. Orice om care-i sufocă pe cei din jur cu posesivitatea și egoismul său nociv. Poziția Copilului e filmul în care am revăzut viețile a cel puțin 3 cunoștințe și prieteni (cu excepția accidentului). Mi-a părut rău că Minte-mă frumos n-a avut parte de promovare, că e un film ușor și amuzant. Mai amuzant decât multe comedii americane care au avut încasări de milioane de dolari.

ÃŽn 24 martie (ora 19, cinema Cortina – Oradea Shopping City) va avea loc proiecÈ›ia de gală în Oradea a filmului lui Adrian Sitaru, Domestic. Despre cum animalele de companie ne schimbă vieÈ›ile. Io am scris mai demult pe tema asta.

Vor participa și actorii (sper totuși că sesiunea de întrebări cu actorii va avea loc înainte de proiecția filmului). Nu știu dacă protagoniștii mieunători, ciripitori și hămăitori ne vor onora cu prezența.

Rezervările se fac pe pagina cinematografului (singurul din Oradea, probabil din tot Bihorul?!).

Ne vedem la Domestic?

Sergiu Costache Adrian Titieni Gheorghe Ifrim _ Domestic

2 thoughts on “Filme româneÈ™ti: Domestic 2013

  • Ai idee daca filmul va fi proiectat in perioada imediat urmatoare si in alte orase din tara? Ma rog, ma refer indeosebi la Bucuresti.

    • 1 aprilie, Union, ora 19:30. Sau webkino.ro pentru cei din afara țării. Pentru 5 dolari se poate urmări filmul online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.