E iarna, ninge si oamenii sunt prosti!

De ieri ninge non stop în Oradea. Oricât de mult mi-ar plăcea zăpada, azi n-am chef de sărituri peste nămeţi de nea.

Utilajele de deszăpezire nu mai fac faţă. Au trecut vreo 2, în decurs de o oră, pe bulevardul din faţa firmei şi degeaba. Alunecă pe jos.

*****

Dacă alegi tramvaiul, ai grijă că au ieşit iarăşi cerşetorii pe traseu. Vechiul nostru prieten, ăla care-şi ascunde piciorul în pantalon şi se târăşte prin tramvai, nu simte criza financiară. Miercuri a făcut 5 lei în 4 minute, mergând dintr-o staţie în cealaltă. O femeie de vreo 40 de ani i-a dat câteva monede de 10 bani. 3 pensionare i-au dat fiecare câte un leu. Şi era doar la jumătatea tramvaiului!

Dar pensionarii, de fapt oamenii în general, se plâng că nu au bani! Să nu vă mai plângeţi dacă beţivanul ăla cerşetor vă dă în cap seara pe o stradă neiluminată, vă fură banii în autobuz sau vă îmbrânceşte la intrarea în tramvai. Sponsorizaţi-l în continuare. La el sunt banii dumneavoastră!

Aş fi vrut să le zic ceva dar n-am avut chef  să aud (din nou!) babele cum îmi spun că sunt o persoană crudă, nemiloasă, că nu-mi ajut semenii şi că aşa o să mă ajute Dumnezeu cum îi ajut pe bieţii oameni care n-au nici o vină pentru defectele lor fizice.

Ba, să vă ajute Cel de Sus pe voi, că sunteţi oameni proşti şi încurajaţi lenea şi cerşetoria. Că n-aţi da 2 lei pentru înfiinţarea unui adăpost pentru vârstinici sau persoane defavorizate dar aruncaţi bani cu nemiluita pentru construirea de biserici lângă biserici.

*****

Aseară, pe un bulevard aglomerat, 2 nenei opresc maşinile să treacă. Trecerea de pietoni era la 10 metri mai jos. Era prea departe pentru ei. Duceau ceva vitrină mică în mâini. Probabil s-au gândit că maşinile au frâne mai bune pe zăpadă, chit că şoseaua era un fel de patinoar! Oameni proşti!

Acum 2 zile, în Decebal. O familie: mamă, tată, bebe în cărucior n-au răbdare să ajungă până la trecerea de pietoni care era la o distanţă de 15 metri, şi se bagă în faţa tramvaiului. Vatmanul, gentleman, le cedează trecerea. Nu acelaşi lucru au făcut şi şoferii, aşa că am aşteptat vreo 3 minute ca familia respectivă să elibereze linia de tramvai.

Oameni proşti sau iresponsabili?

P.S: e vineri, e 13 şi mi-e aşa de leneeee!

6 thoughts on “E iarna, ninge si oamenii sunt prosti!

 1. lilisor Post author

  Perti: Mie imi place mai mult tema asta. Stiu, toata lumea ma vede ca pe o copila plina de viata, portocaliul mi se potriveste de minune (doar mi-s leoaica) insa voiam ceva mai … profi. Si negru cu rosu e combinatia mea preferata! E singurul mod prin care pot accepta negrul! 😀 Hai ca nu e chiar asa de rau. Cand am sa termin cu schimbarile ai sa vezi ca o sa arate foarte ok 🙂

  Reply
 2. gyges77

  Mai circula un nene prin tramvai cu o orga si cu o figura ingenua. Are fel de fel de texte, care difera de la o zi la alta. Intr-o zi, statea in fata mea pe scaun in tramvai si vorbea singur. Tramvaiul opreste in statie. Vede in cealalta statie un alt tramvai oprit, sare ca ars de pe scaun si coboara in fuga. L-am auzit zicand: “ia sa mai fac 200 de mii”. Deci asta face in 10 minute cat fac eu in juma de zi…

  Reply
 3. lidia

  tiganii ar trebui expulzati din tara, sau eutanasiati pt a nu se mai inmulti. Nu pe teritoriu nostru Romania. Mi-e rusine ca traiesc in aceasta tara, si ca in seara de revelion cand ciocnesc un pahar de sampanie cu familia, se aude pe casa scarii ” estem romani, ce p*** mea” (afirmatia unui tigan) si sticle sparte pe scara. Mi-e rusine ca traiesc in tara asta si mi-e frica sa vin seara de la servici sa nu fiu atacata. Mi-e rusine ca sunt roman ca semenii mei nu sunt corecti, dau si primesc mita. inspectorii Mita, politia Mita, doctorii Mita. Nu mai exista onoare si corectitudine in tara asta datorita TIGANILOR. Cum ar fi fot daca traia Antpnescu??? MULT MAI BINE !!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.