Ho Ho Ho 2009 – film de Craciun made in Romania

În fiecare an apar filme de Crăciun cu poveşti emoţionante de familie, făcute după o reţetă standard la Hollywood. Am văzut filme franţuzeşti făcute după stilul american, filme spaniole, chiar indiene. Numai româneşti nu.

Bine, nu că mi-ar plăcea atât de mult reţeta de succes americană (pentru că mi se pare o reţetă ipocrită) dar, în afară de câteva producţii mai de Doamne ajută, multe dintre filmele ultimilor ani au fost marcate de comunism, de amintiri dureroase, întunecate şi morbide care mi-au lăsat un gust amar. Motiv pentru care am renunţat să mai caut filmele româneşti. Rămăsesem cu impresia că în România toate peliculele sunt negre, pline de pesimism, ură, răutate, trădări şi cu final nefericit.

Mi-a plăcut Băieţi Buni dar n-am putut să urmăresc seriale cu ţigani sau filmul acela cu manelişti. Am râs cu gura până la urechi la Amintiri din Epoca de Aur şi am zâmbit amar la California Dreaming. 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile mi s-a părut crud dar totuşi ceva mai profesionist decât amintirea mea de la vreo 12 ani despre un film cu o tipă violată într-un beci, printre sertare încărcate de dosare, în timp ce în alt cadru cădeau gloanţe, pereţii se prăbuşeau iar medicii nu mai făceau faţă răniţilor. Ţin minte că am fost foarte marcată de film motiv pentru care ocoleam producţiile româneşti.

Să nu mai lungesc vorba, pelicula Ho Ho Ho, film de Crăciun made in România pare interesantă.

Nu sunt fană Ştefan Bănică Jr. dar chiar sunt curioasă de produsul final. Trailerul arată bine şi promite multe.

8 thoughts on “Ho Ho Ho 2009 – film de Craciun made in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.