DimineaÈ›a, pe deal …

De câteva zile nu mă pot odihni, visez foarte urât și mă trezesc mai obosită decât atunci când merg la culcare. O fi de la lipsa de alcool? Că luna asta Laurențiu a decis, la fel ca-n fiecare august din ultimii 3 ani, să nu bea bere și alcool. Și dacă el nu bea, nici eu nu beau, că-i deprimant să bei singur(ă). Să fie de la oboseala care s-a acumulat în ultimele săptămâni? Să fie de la luna plină, presiunea atmosferică și caniculă?

Habar n-am!

Ce știu e că azi dimineață m-am trezit cu vreo 5 minute înainte să sune alarma telefonului programată pentru ora 4 și jumătate. Deși străzile orașului sunt pustii duminica dimineața la 5, tot mai plăcută-i trezirea pe deal, în timp ce cobori cu 20km/h cu bicicleta. Aer curat, rece și oleacă umed, miros de iarbă acoperită de rouă. Și un răsărit superb. Ca orice alt răsărit, presupun.

E prima dată când pozez cum apare soarele pe cer, mai ales cu un obiectiv 50mm. Nu știu exact ce setări să-i fac aparatului. L-am pus pe modul TV, expunerea -2 și -1, ISO 1600, cred. De asta și lipsa detaliilor, presupun.

Pozele nu-s prelucrate, doar le-am micÈ™orat È™i le-am pus watermark. Cu XN Convert nu pot decât să modific auto la contrast È™i luminozitate È™i se strică imaginea, iar alte programe de prelucrat n-am, că mi-au expirat trial-urile. 🙁

Așa că am ales să le las așa, direct scoase din aparat și micșorate ca să nu-i dau prea mari bătăi de cap hamsterului de pe server.

Bună dimineaÈ›a! 🙂

oradea vazut de pe serpentine

Cam așa se vede Oradea de pe ultima serpentină către Paleu

cand rasare soarele

Vezi punctulețul ăla mic și roșiatic? Ăla e soarele care crește într-o secundă cât alții în ore!

un soare, doi sori

cand soarele rasare

raza de soare oglindindu-se pe șosea

ariadna tinand soarele in palma

cu soarele in brate

rasaritul soarelui vazut prin spitele bicicletei

Uite-o Puicuțăăă ….

8 thoughts on “DimineaÈ›a, pe deal …

  • Io nu reuÈ™esc să mă odihnesc de câteva zile, mă mut dintr-o cameră în alta, La cel mai mic zgomot mă trezesc. Probabil am auzit ceva la ora aia È™i m-am trezit.

 • @Lili Daca vrei cat mai multe detalii fa pe M. Joaca-te cu setarile pana iti iese ce-ti doresti. Cu cat mai mare e ISO, cu atat e mai pixelata poza. Daca vrei sa folosesti ISO mare atunci ia-ti un full-frame. Ultimele trei sunt dragute.

  Pentru peisaje iti recomand si un tele-obiectiv. Si neaparat un trepied! Bafta!

  @Eliza Nu e mare lucru sa te trezesti la ore dinalea. Eu m-am obisnuit ca in fiecare zi sa ma trezesc inainte de a suna telefonul, mai precis pe la 7 (il pun din reflex). Depinde ce-ti impui.

 • Buna,

  Te deranjez cu o rugaminte. Mi-a placut enorm cu rasaritul prin spitele de la bicicleta si as vrea sa te rog sa imi permiti sa o pot folosi ca front page pt o pagina de iubitorilor de miscare cu bicicleta prin Bucuresti.

  Daca ai drum pe aici fac cinste cu un suc pt ea!

  Multumesc anticipat!

  Florin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.