Traseu de biciclit: Oradea – Paleu – Șișterea

Avem plaiuri atât de frumoase, atât de pitorești! Când treci printr-un sat românesc (chit că aparține de Zona Metropolitană Oradea, Șișterea e doar un sat din comuna Cetariu) viața pare să se desfășoare cu încetinitorul. Serile-s simțitor mai răcoroase decât în Oradea (nefiind atâtea betoane încinse), iar mirosul de iarbă cosită, fructe care se coc în soare și bălegar e de-o mie de ori mai plăcut decât putoarea care se simte de la Zahărul sau de la ferma de porci din Ioșia.

Pline-s câmpurile de floarea soarelui, de paiele rămase-n urma grâului treierat, de vaci leneșe și de culturi de cucuruz. Bine, pentru bicicliști drumul e și mai interesant că-s dealuri destul de abrupte. Drumul care duce spre lacuri, chiar la ieșirea din sat, e pe jumătate asfaltat, însă se circulă ușor cu bicicleta și pe porțiunea „rustică”. Pe lac e atât de liniște, atât de răcoare încât zău că merită să urci dealurile cu gropi pentru a ajunge acolo. Data viitoare mergem să vedem toate cele 3 lacuri și plecăm de dimineață, să prindem lumină mai bună pentru pozat.

Din păcate, prin sate șoseaua e cam plină de gropi și de plombe prost făcute. Dar după un astfel de traseu am și uitat de ce am fost supărată sau nervoasă. Eram atât de „high” de la adrenalină încât nimic n-ar fi reușit să mă scoată din starea de bine.

7 thoughts on “Traseu de biciclit: Oradea – Paleu – Șișterea

 1. Pingback: Lost in Oradea … | Lilisor.net

 2. Mikael Gideryd

  Hallo..I just found your blog and its interessting..I was to Sisterea last june and really liked the place. So you have any links or info about the place and do you know if there are places to rent there??
  Micke
  Sweden

  Reply
 3. horaa

  sisterea e sat unguresc, la fel ca toata zona paleu-cetariu, desi stiu ca sunt doar unguri in zona, peisajul este de admirat iar unii sateni sunt chiar ok, mai dadeam si eu ture cu bicla prin acele zone, si ma opream sa mai culeg cate un mar de la oameni din gradina, si la izvorul din cetariu, dar drumul oncea-paleu, cetariu-sisterea-susturogiu taie tot avantul

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.