drumul-crucii-barbare-oradea-2017

Drumul Crucii-n Oradea din 2017!

Oradea, orașul minune al României, care pare să renască din fiecare articol din presa online, din fiecare studiu realizat pe intuiție și „misepărerism”, devine o atracție turistică pentru sado-maso. Sau, na, pentru creștinii care-și simt credința mai potentă atunci când văd oameni biciuiți pe stradă.

 

Vezi, nea Bolojan, de aveam Ciupercă, altul era spectacolul. Îți dai seama câți creștini fericeai c-un spectacol de biciuit pe dealul Ciupercii? Și câți orădeni s-ar fi mas … ahm, liniștit la văzul unui Cristi plin de sânge care-și cară crucea pe treptele renovate de pe deal?

„Drumul Crucii și-a propus pt fiecare dintre dumneavostră să reîmprospăteze în mintea și-n inima dumneavoastră, ceea ce înseamnă cu adevărat Paștele. Ceea ce așteaptă Dumnezeu de la noi, de la fiecare, să reîmprospătăm în mintea noastră semnificația acestor sărbători. Și anume faptul că omul a căzut în păcat, s-a depărtat de Dumnezeu și a fost nevoie de o jertfă răscumpărătoare să-l aducă înapoi”.

Și-acum copii, să facem analiza acestui text recitat în timp ce-n centrul orădean un om era bătut cu biciul, apoi urcat pe-o cruce și lăsat să atârne în văzul lumii.

Practic din acest text aflăm că de nu mergem la biserică, ne bate Dumniezo cu biciul, iar dacă nu fac ce vrea Dumniezo, trebuie să-ți bați pruncii ca să revină pe calea cea dreaptă.

În ton cu discursul coaliției pentru familie …

Fokonalt și fügefa! 

drumul-crucii-barbare-oradea-2017

3 thoughts on “Drumul Crucii-n Oradea din 2017!

 1. Ionut

  “Fakanál(t) és fügefa” (linguri de lemn si pom de smochin). Inteleg partea cu disciplinarea (lingura de lemn, folosita pe vremuri pentru a “pargali” pruncii neastamparati), da’ p-aia cu smochinu’ nu. Inca nu-mi pica fisa…

  Daca erau destepti, o organizau simbata, pentru un mai mare impact emotional si ma multa lume. Nu vad problema in organizarea acestei “manifestatii” desi este, intr-adevar ceva mai ciudat decat cu ce suntem obisnuiti pe plaiurile astea.

  Totu-i bine pana nu vor reproduce “Marea invazie mongola – etapa Oradea”, zic :).

  Referitor la “analiza” pe text, eu unul nu consider ca aia a vrut sa transmita omul ala, da’ na daca asa zici tu… De fapt, ala nu a transmis nimic nou fata de ce aud practicantii zilnic la “besereca”.

  In plus, articolul incepe asa: “Denumit sugestiv Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând, evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a doisprezecea ediție și ilustrează Drumului Crucii, parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui.
  Dramatizarea este realizată de un grup de 70 de actori amatori din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe.”

  Apropo, vezi ca diseara, la 7 iarasi e ceva similar, organizat de franciscani in parcul Olosig (aproape de tine, daca nu ma insel). Fun times!

  Reply
  1. lilisor Post author

   Încerc să fiu decentă și să nu înjur. Așa că înlocuiesc fiecare F*t*i cu Fokonalt sau Fugefa 😀 E o formă de a mă autocenzura 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.