Logică senilă

E trecut de ora 9 cu câteva minute. În Oradea plouă cu găleata de vreo oră. E aşa de nasoală vremea că dacă aş avea un câine l-aş închide în cuşcă, să nu se sperie de ploaie, de vânt şi de tunete.

Acum o jumătate de oră eram în tramvai, în drum spre serviciu. La Piaţa Mare urcă o babă, udă şi cu umbrela desfăcută. Câţiva bărbaţi au ajutat-o să urce în tramvai. Un alt moş, tremurând a urcat la staţia următoare. Amândoi abia se ţineau pe picioare.

Moşul avea plasele încărcate cu verdeaţă iar baba avea doar o sacoşă, cam goală. La Crişul coboară baba. Normal că şi la coborâre a avut nevoie de ajutor, iar până a reuşit să-şi deschidă umbrela a stat vreun minut în ploaie.

Ce-o fi în capul oamenilor ăstora? Dacă nu ar fi trebuit să vin la serviciu, n-aş fi ieşit din casă pe o astfel de vreme. Baba se trezeşte la ora 7 ca să meargă la cumpărături pe ploaie? Abia putea să se ţină pe picioare şi ea voia să facă piaţa. Tremura toată cu plasa goală în mână.

Înţeleg că vara e mai bine să mergi la piaţă de dimineaţă, să eviţi căldurile mari (deşi sunt destui pensionari hipertensivi care se aventurează, mai ceva ca un copil prost, să iasă afară la temperaturi de peste 35 de grade) dar pe o ploaie torenţială nu poţi să stai în casă? Dacă aluneca pe scările tramvaiului şi nu era cineva în preajmă să o ajute? Ar fi fost vina vatmanului, nu?

Dragilor, dacă aveţi bătrâni, încercaţi să îi îndrumaţi puţin, că par foarte dezorientaţi. Nu-i lăsaţi afară din casă pe ploaie sau temperaturi ridicate. Aveţi grijă de bătrânii voştri!

14 thoughts on “Logică senilă

  1. lilisor Post author

    Gheorghe: aveam in minte replica de la Vacanta Mare “Omul cand imbatraneste, ori moare ori se tampeste” si in unele cazuri e al naibii de adevarata. Daca nu merg la doctor sau la spital, pentru ce sa te aventurezi pe vremea asta la cumparaturi? Nu poti astepta pana se termina ploaia?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.