Jurnalism si otvism

Chiar nu înţeleg de ce oamenii se uită la OTV. Serios că nu înţeleg. Pentru mine, OTV e una dintre cele mai jalnice tembeliziuni din România.

Atunci când te documentezi pentru un articol sau reportaj, ai nenumărate opÅ£iuni. PoÅ£i merge atât de departe încât să pretinzi că ai o anumită înregistrare sau un document incriminator pentru a testa “terenul”, pentru a observa reacÅ£ia persoanei pe care vrei să o prinzi cu mâţa-n sac. E o chestie practicată chiar ÅŸi de cei mai buni jurnaliÅŸti. Astfel de tactici sunt descrise ÅŸi încurajate ÅŸi în manualele de jurnalism! Deh, uneori numai aÅŸa poÅ£i demasca presupusul vinovat (pentru că, nu-i aÅŸa, teoretic jurnalistul nu dă un verdict, el doar prezintă informaÅ£iile).

Uneori însă sunt şi jurnalişti de ultima speţă care nu ştiu să facă astfel de şiretlicuri. Şi atunci se îneacă, asemenea ţiganului, la mal.

Citeam despre ieşirea unui gunoi de om, care pretinde a fi jurnalist, în plină şedinţă a Consiliului din Oradea. Gunoiul respectiv e reporter OTV! Cu asta am spus totul despre meseria sa.

Ce pielea pulpei de jurnalist eşti tu măh? Cum îţi permiţi tu, un jeg de om care pretinzi că le ştii pe toate, să întrerupi şedinţa şi să acuzi oamenii?

Diaconescule, setea ta de senzaţional a atins orice limită!

Dacă strămoşii noştri au luat parte la goana după aur, astăzi asistăm la goana după senzaţionalism ieftin şi perfid!

6 thoughts on “Jurnalism si otvism

  • La fel ca toate institutiile media, si otv e societate comerciala, deci isi trage banul de undeva. Ai fi impresionata (si oripilata) sa vezi ce procent mare din populatie a stat cu sufletul la gura privind telenovela cu elodia.
    Cat despre jurnalistul saltaret, probabil l-a obligat editorul sa latre si sa muste… ca el sigur habar nu avea ce se intampla acolo.

  • Pentru că e cool să te uiÅ£i ÅŸi lor li se pare interesant. Se uite de curiozitate, se utiă că n-au ce face, se uită că nu sunt culÅ£i. Cât IQ crezi că au cei care pot urmări astfel de televiziuni 🙂 ?

  • Nu cred că e vorba de IQ aici. Nu trebuie să etichetăm chiar în acest fel. Pur ÅŸi simplu poate că pentru unii e un drog să vizioneze gunoaie, pentru alÅ£ii poate fi altceva. Nu?

  • Propun infiintarea unei asociatii anti gunoaie in televiziune. Primele masuri: OTV & related inchise. Pentru restul: ai dat pe post ceva gunoaie? pac, amenda 100 mii euro. Ai dat pe post a 2-a oara gunoaie? pac, 1 milion euro amenda. a 3-a oara se retrage licenta de functionare. Astfel tv-ul va avea numai posturi educationale, muzica si desene fara talkshow-uri idioate, fara zero TV. Se poate extinde campania si pe internet (site-uri de spam sau site-uri idioate de stiri gen 9am)

    :))

  • ZeroTV, dar e popular. Toată lumea menÅ£ionează despre el într-un context sau altul. Deci într-un fel are succes ÅŸi asta îl Å£ine acolo pe lista de programe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.