lilisor-pe-bicicleta

They see me biking …

Voiam să scriu despre cum am ajuns să-mi cumpăr bicicletă în urma unei situații stresante și încărcată de nervi, dar apoi mi-am adus aminte că pe „interneți” văd și vedeți suficiente păreri negative, articole înverșunate, încărcate de cuvinte ce transmit negativism și ură. Și io nu vreau să contribui la demoralizarea cuiva, mai ales a unui necunoscut. Că e atât de ușor să distrugi încrederea unui om, reproșând și comentând nimicuri. lilisor-pe-bicicleta

După ce am început să merg cu bicicleta pe trasee puțin mai solicitante pentru condiția mea fizică, am realizat că oricât de grea ar fi panta, după ce ajung în vârf sau pe coborâre, uit de urcare. Pur și simplu uit că-mi lipseau 5 secunde ca să-mi scuip plămânii pe drumul forestier, uit că mereu mă încurajez cu „Hai, Lili, hai că poți!” sau „Hai, Puicuțăăă, hai că-ți iau frâne noi când ajung acasă!”. Și cred că de asta pedalez în continuare pe coclauri și caut să-mi întind limitele rezistenței fizice.

Astă vară am făcut un traseu greu pentru mine: Bratca – Șuncuiuș – 10 Hotare – Damiș – Bratca. Ultimele 2 urcări au fost în regim „push bike”, adică am împins bicicleta până am ajuns la primul cireș din raza vizuală, ale cărui fructe sălbatice mi-au colorat buzele într-un mov puțin morbid. Dar și când am ajuns la coborârea de la Damiș la Bratca, vreo 8-10 km de drum în pantă, wohooo! Îmi lipseau urechile de Basset să fâlfâie-n vânt, atât eram de fericită!

Deși lucrez mult, îmi fac timp să ies cu bicicleta periodic. De Crăciun, profitând de vremea superbă, am dat o tură de Paleu. Traseu de rutină, oarecum. Mă pregăteam să-mi pun bicicleta la hibernare până-n aprilie, dar după ce-am văzut prognoza meteo cred că voi mai amâna. Ninsorile se anunță pentru finalul lunii februarie, așa că până atunci nu strică vreo 2 ture de biciclit pe coclauri.

Sâmbătă – 18 ianuarie, spre exemplu, ieșim la o tură cu băieții de la CarpaticFun. Mergem cu mașina până pe Valea Mnerăie și de acolo o luăm către Pustea Călățea – Poiana Fâșcă  și-napoi spre Pustea Călățea și valea Mnerăie. Vom merge pe drumuri forestiere – folosite de utilaje grele pentru exploatarea bauxitei – și cu puțin noroc vom ajunge să vedem Izvoarele Neamțului și diverse doline și avene.

Detalii aici:

trupa de biciclisti- spre 10 hotare

p.s: în poză e trupa de astă vară, de la traseul Bratca – Șuncuiuș – 10 hotare – Damiș – Bratca.

2 thoughts on “They see me biking …

    1. lilisor Post author

      N-ai mâncat prea multe cireșe sălbatice la viața ta, așa-i? 😀

      p.s: un r am mâncat și pe ăla-l comentezi! r-ai tu să fii :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.