Shit happens …

Am aşteptat vreo 20 de minute un tramvai, citind relaxată, până mi-am dat seama că nici un tramvai nu trece. Aşa că am pornit la pas până spre Cantemir să văd ce e baiul. Acolo am zărit tramvaiul sărit de pe şine. Fiind întârziere, m-am gândit să iau un taxi.

Mă uit în portofel. Gol! Nici măcar un leu. Of, iarăşi am rămas fără bani! Mă uit după bancomate… Nici unul. Din Nufărul ÅŸi până în centru nu există un bancomat de Raiffeisen! A fost unul în Lotus, chiar la intrare dar l-au scos când au început lucrările de modernizare.

Merg liniştită până la Piaţa Mare, unde e BCR-ul. Nu-mi venea să cred când am văzut ditamai coada la bancă. Când m-am apropiat, m-am liniştit observând că oamenii stăteau la coadă să intre în bancă. Le-o fi fost frică de uşile alea care se rotesc?! Un moşulică simpatic făcea ture în faţa băncii, indecis.

Anyhow, reuşesc să-mi scot bani de la ATM-ul BCR-ului şi mă îndrept spre staţia de taxi. Evident, nici măcar un taxi disponibil.

Mâna deja îmi era îngheţată pe o carte pe care am început să o citesc, mi-era foame şi somn, aşa că o pornesc agale spre staţia de tramvai de la Parc. Se aprinde beculeţul şi îmi amintesc de faptul că tramvaiele de pe linia 1 încă funcţionează, neavând legătură cu cele de pe linia lui 3 din Cantemir.

Am avut noroc, am stat doar 5 minute până a venit 1N şi am ajuns, în cele din urmă, la firmă.

Odată ajunsă la firmă, primesc vestea de la colegu designer că am un orar atât de încărcat la facultate, încât pentru a ajunge la toate cursurile, ar trebui să renunţ la serviciu, viaţă personală şi somn.

Proiecte peste proiecte, noi sarcini de serviciu, noi atribuţii, nervi cauzaţi de facultate. Sunt în anul 3, presimt că mă aşteaptă multe nopţi nedormite şi drumuri la bibliotecă.

Apropo, nenea bibliotecaru’ de serviciu, aveÅ£i primele ediÅ£ii ale ziarelor? Ar trebui să fac un proiect pe tema asta. Promit să o iau de mânuţă pe Adela săptămâna asta ÅŸi să venim să returnăm cărÅ£ile luate.

Ţie cum ţi-a mers azi?

6 thoughts on “Shit happens …

 • Da, într-adevăr, (sh)it happens…
  cam nasol aÅŸa, când începi să primeÅŸti ÅŸuturi din toate părÅ£ile… viaţă, ÅŸcoală, serviciu… cam prea multe… managementul priorităţilor pentru to(n)Å£i 🙂
  Åži dacă tot erai aÅŸa de sigură că vreun nene bibliotecar de serviciu mai trage cu ochiu’ pe aici ÅŸi astfel să îţi răspundă la întrebare… te întreabă ÅŸi nenea bibliotecaru’ de serviciu “care primele ediÅ£ii ÅŸi la ce ziare te referi”… ca să fim mai preciÅŸi 😀

  Iar la cealaltă întrebare… cum mi-a mers azi… ufff, destul de aglomerat; aÅŸa e la departamentele astea generic intitulate “felaÅ£ii cu publicul”… vin 100 de inÅŸi cu 150 de probleme, întrebări ÅŸi cereri… cel mai mult mă stresează studentii de anul 1 (ăia de la medicină, mai ales); da’ o să le treacă repede avântul ăsta studenÅ£esc… cât despre returnarea cărÅ£ilor Adelei, să vă grăbiÅ£i, să nu se usuce prea mult cerneala de pe somaÅ£ie :)) (am glumat :D)

 • Citat din curs : “Hamgiu Ioan – Articole de ziar si reviste 22 dec 1989 dec 205.
  Editura Historia Buc 2006
  De cautat – articol program”
  Evident, in prima parte e vorba de o carte (am chiulit de la curs si nu m-am dumirit exact ce trebuie) pe care sper sa o gasesc pe undeva.
  Am nevoie de articolul program aparut in prima editie a unui ziar, oricarui ziar. E chestia aia prin care nenea redactor sef spune, atunci cand iese primul numar, care sunt “obiectivele si strategiile” ziarului.
  Stiu ca nu la tine trebuie sa vin, o sa incerc sa dau de celalalt sediu.
  Aveti bibliotecari la fel de priceputi si dincolo? 😀
  Apropo, pana la cat aveti program? Sa stim sa venim pana nu se usuca cerneala, ca ma strange deja Adela de gatlej!

 • Luni 12-19
  Marţi-Vineri 8-19
  Sâmbătă 9-13
  Duminică închis
  … aÅŸa, poate mai interesează ÅŸi pe alÅ£ii…

  la http://www.bibliobihor.ro/ se găseşte şi un catalog on-line
  poate te ajută ÅŸi ceva lucrare de genul “Istoria presei româneÅŸti din Transilvania : de la începuturi până în 1918 / Mircea Popa, Valentin TaÅŸcu”

 • Presimt ca o sa imi mearga prost azi, pt ca am in birou un echipament cu ventilatorul de racire defect, care face un zgomot insuportabil si nu pot sa il opresc.

 • Draga mea, pana aseara la ora 8 mergeau toate prost… se apropia nunta (ma rog, slujba religioasa si gratarul cu betie de dupa)… iti dai seama…
  Insa aseara la ora 8 mi s-a intamplat ceva fabulos, ceva ce nici nu visam… Am gasit niste flori speciale 😉
  Vino pe la mine (daca nu ai trecut deja) sa vezi despre ce e vorba.

  Semnat, Alexandre Dumas modern 🙂

 • Hehe..d-aia mi-o mers mie bine…e ca o balanta. Lasa ca presimt ca o sa imi mearga mie rau si vine binele la tine!:D As vrea si eu un program incarcat la faculta, sa simt si eu ca fac scoala, mama naibii. Desi faculta o inceput deja de multisor, abia am primit orarul definitiv, doar al 3 lea…si e foarte lejer. Nu au sali si d-aia ne fac program ca la gravide. Scoala de balet,dom’le!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.