Pentru mine a fost prima astfel de conferinţă despre online la care am participat până acum. L-am mai auzit pe Vali povestind de una-alta, despre bloguri şi bani din blog, dar n-am avut ocazia să stau într-o încăpere cu atâţia oameni care, într-o oarecare măsură, fac bani din online ca bloggeri.
Nu s-au discutat lucruri noi, neÅŸtiute până acum. Toate chestiunile abordate sunt “old” ÅŸi răs-discutate.
- Din prezentarea Cristinei (cu multe intervenţii din partea lui Bobby), am înţeles că practic un blogger care scrie pe un blog de nişă face aceeaşi treabă pe care trebuie să o facă şi un jurnalist care scrie pentru o publicaţie de nişă: documentare, contactare de posibili parteneri media, exclusivităţi.
Practic trebuie să te evidenÅ£iezi cu ceva faţă de ceilalÅ£i existenÅ£i pe piaţă. Lucrurile astea se aplică foarte bine ÅŸi siteurilor de nişă. Cel mai important lucru, care diferenÅ£iază un blogger de nişă de un jurnalist de nişă, e că primului trebuie musai să-i placă ceea ce face pentru ca nu va face bani prea repede din activitatea asta, ori un jurnalist e plătit să scrie, indiferent dacă publicaÅ£ia are succes sau ba. Hai, să nu-mi spui că n-ai văzut jurnaliÅŸti care au ales profesia asta doar pentru renume…
- Tudor, de la Microsoft ne-a Å£inut o prezentare despre bloggeri ÅŸi corporaÅ£ii, despre relaÅ£ia dintre cele 2 grupări antagonice 😀
Ce mi-a plăcut (lucru cu care sunt perfect de-acord!) a fost îndemnul de a nu folosi blogul ca o armă de răzbunare. N-am încredere nici într-un jurnalist care scrie la comandă lucruri nasoale despre o persoană sau o instituţie, fără a avea argumente solide.
Se pare că în percepţia unora, New Media=Google! Riiightt!!
- Laurenţiu a povestit despre hosting. Ce trebuie să ştii, cum să-ţi alegi compania de hosting etc.
Simplu, la obiect deÅŸi mai are de lucrat la partea de coerenţă. Pentru o primă prezentare, a fost ok. Eu abia aÅŸtept să se ocupe mai mult de articole de hosting scrise “pentru blonde”. Ok, eu nu-mi fac griji de găzduire, că doar d-aia îi fac de mâncare, dar sunt destule persoane care nu fac pasul spre un domeniu propriu pentru că nu ÅŸtiu cu ce se mănâncă toată treaba asta cu hosting-ul. Nu-i aÅŸa, Dan?
- Alex aka Buddha, a ţinut o prezentare despre plug-in-urile necesare unui blogger.
Partea cu “Recent Comments”, “Top posts” sau “Cei mai vorbăreÅ£i” nu-mi place. Pur ÅŸi simplu nu-mi place. De aceea nu le am activate pe blog. Eu folosesc 5 plug-in-uri, n-am nevoie de mai mult.
Ce voiam să precizez ÅŸi n-am apucat pentru că timpul ne cam presa, a fost faptul că sunt puÅ£ine tutoriale pentru “proÅŸti” pe net, în limba română evident. LaurenÅ£iu nu mă ajută să-mi modific blogul, nu are timp ÅŸi chef de asta. AÅŸa că blonda din mine îşi bagă nasul în temă ÅŸi face prostii, pe principiul “dacă ÅŸterg asta, ce se întâmplă pe pagină?!” Cred că nu sunt singura care face asta. De exemplu, n-am ÅŸtiut cum să-mi pun tag cloud. Am căutat pe google ÅŸi am dat de un blog, parcă, unde era explicat cum să-Å£i pui tag cloud-ul într-un widget. E un început. Dar sunt atâtea lucruri neÅŸtiute (nu e vorba de RSS!) ÅŸi puÅ£ine locuri de unde să te informezi. Dacă îmi spui că există bloguri în engleză care explică, it’s not enough. Suntem români, ce naiba, suntem mai proÅŸti decât alÅ£ii?!
- Vali nu ne-a arătat nimic în PowerPoint. Dar a povestit despre bani din blog, cu cât să te vinzi (evident, e vorba de produsul intelectual 😀) ÅŸi cum să faci să atragi posibili clienÅ£i.
Normal că cea mai mare curiozitate a fost legată de cât de mult câştigă bloggerul Vali Petcu din blog. Nu înţeleg de ce lumea e atât de curioasă de chestia asta. Nu mai bine te preocupi de cât de mult poţi câştiga?!
Bobby Voicu suferă de logoree sau mă rog, blogoree (:P) însă are un stil anume de a întreţine atmosfera fără să plictisească.
M-au dezamăgit, într-o oarecare măsură, puţinele întrebări ce au venit din partea orădenilor participanţi. Vin oameni care au ceva de spus, oameni de la care poţi învăţa atât de multe dar tu nu pui vreo întrebare?! Cu riscul de a mă face de ruşine, mai degrabă întreb decât să plec de la eveniment cu un mare ghiveci în cap. Mă rog, aşa sunt eu.
Ieri m-am simÅ£it ca la un curs de la facultate. Bobby, în rolul profesorului “open minded” iar noi, în rolurile studenÅ£ilor curioÅŸi sau dezorientaÅ£i, după caz. Nu ÅŸtiu de voi, dar eu nu pot să tac la astfel de cursuri. De aceea m-a cam surprins lipsa întrebărilor orădenilor.
Poze le voi adăuga după ce le procesez!
P.S: Dany, copilul nostru de weekend, îmi şopteşte că şi el a scris despre eveniment!
Multumesc mult de informatii, am updatat. Daca mai organizati evenimente la Oradea, nu ne uitati, sinteti aproape de noi.
Am inteles, sa traiti! 😀
Incantat de cunostinta. Sincer imi pare rau ca n-am putut socializa mai mult, dar nu ne-a ajuns timpul. Salutari si lui laurentiu:)
Eh, data viitoare 😛 poate voi avea si eu curajul sa ajung prin Bucuresti, odata …
Ne-am simtit foarte bine, multumim pentru primirea calduroasa! 😀
Pacat ca a fost timpul scurt si n-ati apucat sa vedeti mai multe 🙂
Oricum, multumim de prezenta 🙂
E asa frumos Bucurestiul….chiar te invit sa-l vizitezi:)…Il iei si pe Siropel ca el il stie 😀