Si-am fost la Festivalul Luminii Oradea

E o initiativa interesanta care merita sprijinita. Printre “hai iubito sa plecam, nu vezi ca astia au facut statui din sticle” si “frate, uite ce prostii au facut astia”, am auzit si afirmatiile oradenilor entuziasmati de noi proiecte in orasul asta. Printre cei din urma m-am numarat si eu.

Au fost expuse lucrari ale unor copii care au muncit din greu pentru a-si expune operele. Au muncit profesori care i-au invatat pe acei copii ce inseamna “natura”, ce e “ecologia” si “planeta verde”. Merita apreciate eforturile iar operele micutilor au fost adorabile. Cati dintre voi ati reusit sa incropiti din sticle de plastic o statuie non-conformista ce reprezinta un copil ce duce un carut?! Cati dintre voi ati folosit CD-uri pentru a face un soare sau cati dintre voi ati facut o lebada origami? Un copilas tare dragalas se chinuia sa explice semnificatia desenului sau. Era atat de convins de cele spuse, explica de parca maine lumea s-ar sfarsi daca persoana din fata lui nu-i intelegea mesajul. Adorabil!

Asa ca, felicitari micutilor pentru opere si felicitari invatatorilor, profesorilor si organizatorilor pentru efortul depus.  Am mentionat lucrurile de mai sus pentru ca am vazut cativa pustani intrecandu-se in calcarea candelelor in picioare, am vazut cateva planse desenate aruncate prin parc si mi-a parut rau pentru munca acelor oameni.

Ma rog, va las cateva imagini. Sapuniera mea nu face poze prea reusite pe timp de noapte insa tot am reusit sa surprind cerul spectaculos.

3 thoughts on “Si-am fost la Festivalul Luminii Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.